Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Na Ostravsku milují knedlíky i řízky. A kvalita jídla není to hlavní

Knedlíky a smažené řízky vedou v oblíbenosti jídel mezi lidmi z Moravskoslezského kraje. Zjistil to internetový průzkum, který se dotázal více než 1 200 obyvatel. A čím jsou levnější, tím jsou lepší. Ostravsko je totiž jedinou oblastí v zemi, kde lidé v průzkumu přiznali, že kvalitní jídlo pro ně není důležité.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

61jirka

ŘÍZKY

nevím proč by měli mít rádi řízky jen Ostraváci...jsem ze severních Čech a taky je miluji !!!! ;-)

0/0
26.2.2011 8:30

eightman

Re: ŘÍZKY

a proč by to nemělo být kvalitní jídlo.8-o

0/0
26.2.2011 22:02

729

Dobré prase, všechno spase!

Nevím, jak dlouho si necháme my Ostravané od různých chytrolínů ze všech koutů česka kakat na hlavu. Ovzduším to začalo, už je z něj fenomén známější než Stodolní ulice a přitom to je nafouknutá bublina, která se neustále omílá, následují  kecy, jak jsme  nevzdělaní, obhroublí a "razoviti", no a teď je na pořadu dne naše stravování.  Jedno je ovšem pravda, nalézt v centru Ostravy slušný obchod s kvalitními potravinami je nemožné. Billa v Lase je takový průměr a všechny ty Lidly nebo Penny jsou na tom hůř než Gastronom a ostatní sámošky před 25 lety. Není to kvůli koupěschopnosti obyvatel, platy v OK aglomeraci nejsou až zas tak malé a našlo by se dost lidí ochotných koupit si kvalitu, ale propravicová média  nás neustále prezentují, jako tlupu otrhaných socek, co neumí jíst příborem. Ostrava emancipovat nepotřebuje, Ostrava emancipovaná je a  jen co to lidem dojde, tak si vezmou, co jim patří!

0/0
25.2.2011 15:01

pajdulka

drahý = kvalitní???

drahý = kvalitní??? to myslím ne...

Nevím, kdy se průzkum dělal, ale je mi líto, že jsem se ho také nezúčastnila...  Smažené nejím, knedlíky taky ne. Jím ovoce, zeleninu a libové maso na minimu olivového oleje.

Navíc, nevím, proč se "zbytek světa" naváží do potravin Ostravy.... Copak vy nemáte super hyper typu Kaufland, Lidl, atd???? to si všichni pěstujete své vlastní BIO na balkóně??? Sorry, ale já nemám v bytě místo, abych si udělala mega akvárko na ryby a chlívek pro dobytek.

Navíc, BIO kolikrát bio ani ve skutečnosti není. Také musí používat přípravky proti škůdcům. Prostě se dá  nálepka a prodá se to za trojnásobek ceny

0/0
23.2.2011 13:41

Dagiss

Ano

je to pravda,ale nemyslím si,že je to dáno povahou,ale hlavně cenovou dostupností.Je všeobecně známo,že Moravskoslezský kraj má velkou nezaměstnanost a těžko si někdo bude kupovat kvalitní potraviny,když je rád,že si udělá buřtguláš s kabanosem a chlebem, než mořské plody s kuskusem apod. Na kvalitní a tím i drahá jídla hodně rodin nemá a vaří tzv. co dům dal.

0/0
23.2.2011 8:44

2kedar

Re: Ano

R^R^R^!!

0/0
25.2.2011 9:38

Pepan A2

Kdyby soudruh Šindler vzal v úvahu výši výdělků na Ostravsku

možná by se dopátral pravé příčiny. Pokud matka samoživitelka vydělá měsíčně nějakých deset tisíc, asi těžko bude hledět jenom na kvalitu, ale prioritou bude jenom cena.

0/0
23.2.2011 8:12

fitzie

i když pro vás kvalita důležitá je

máte smůlu, protože kvalitní jídlo v restauraci se v téhle republice prostě nevaří a domácí  vaření to taky nespraví, protože při nákupu surovin v hypersuper je to prostě otázka náhody, co koupíte, ne ceny.

0/0
23.2.2011 8:01

Duke..Nukem

toz,

ono to ziveni republiky,zazite uz z dob rakousko-uherska se na necem projevit muselo,no..:-(

0/0
23.2.2011 7:41

-x-killer

Tak

kvalitní restaurace na Ostravsku jsou jen jak se říká není čas. :) Najíst se rychle a hned makat to tu je myslím si zažité. I zaměstnanci mají málo času se najíst ve firmách a na šachtě ani nemluvím mrsknout do sebe polivku vzít svačinu a s chutí do práce .

0/0
22.2.2011 19:37

fitzie

Re: Tak

kde?

před rokama jsem dělala přímo v centru a to se tam dalo zajít leda do té martinovské vývařovny.Jinak tam nebylo NIC. nakonec jsem vzala zavděk menzou OU. :-/

0/0
23.2.2011 8:03

maarta

Re: Tak

No podle mne je tam více možností, než jen ty dvě... třeba 2 promile, U kocoura, radniční restaurace... jasně, není to jídlo z menzy za 20 Kč, ale polední menu tam dělají

0/0
23.2.2011 9:17

Kubrt - milovník nálevu 2

Re: Tak

Ostrava není jen přímo Masarykovo náměstí. Krom těch, které uvádí jiný pisatel pak ještě např. Rozhlas, R-99 (nedaleko rozhlasu) - oboje poblíž Kuřího rynku, Moravská chalupa (ale to je vyšší cenová kategorie a dál od náměstí), nebo U rady - taky nedaleko Kuřího rynku (nevím ale, jak to tam dnes je) . Nebo Bulharský klub u Sýkorova mostu (taky nevím, jestli ještě funguje). Příp. Orbit na Sokolské třídě.

Podotýkám, že k frekvenci změn, které se kolem nás dějí, je možné, že neexistují všechny.... A není to přímo na náměstí, to je pravda. Ale hospody se logicky na náměstí netlačí, když se večer centrum vylidňuje .....

0/0
23.2.2011 18:25

havaras

a co na to řekne větva ?

a co na to řekne větva ? ladislav větvička,,

už se těším na jeho komentář,

samozřejmě vše v dobrém :-):-)

0/0
22.2.2011 19:29

Větva

Re: a co na to řekne větva ?

...tuž co vam mam povidat? Když robi pruzkum ko**t, dostane ko**tske vysledky. Jak řikal stary Čurčil - věřim enem tym pruzkumum, kere sem si sam zfalšoval. :-)

0/0
22.2.2011 19:59

Lotus I.

aneb jak být snadno a rychle

na první místě na světě ve výskytu rakoviny tlustého střeva. Jen se tím cpěte...

0/0
22.2.2011 19:24

Dagiss

Re: aneb jak být snadno a rychle

víte,taky mám ráda řízky,ale ne smažené,nýbrž přírodní a ještě lépe na grilu a ty ,nenamáčené a nesmažené v tuku,zase tak nezdravé nejsou. A krom toho,raději řízek než hamburgry,hranolky a tyto rychlobufety,to zase vede stravu v jiných částech ČR.Hlavně do sebe nacpat všechny ty fritézové "mňamky".

0/0
23.2.2011 8:46

eightman

Re: aneb jak být snadno a rychle

Nejhorší rakovina je z brokolice,tzv brocolicious cancer;-(

0/0
26.2.2011 22:06

Richard Večerek

Tak to prostě je

Není to krizí ani sníženými příjmy. Jsem z Ostravska a tak to tam bylo vždycky. Jsem v tom vychovaný, u nás doma se vždycky všecko nakupovalo jen podle ceny. Levnější je lepšejší. Už žiju jinde a jinak, mí rodiče tam ale stále bydlí a jednají pořád stejně. Levný šmejd, nepoživatelné, ale superlaciné potraviny. Hlavně levně, o nic jiného nejde.

Je to takový kraj.

0/0
22.2.2011 19:13

Kubrt - milovník nálevu 2

Re: Tak to prostě je

jakoby spousta lidí odjinud nejednala stejně .... To by pak např. Lidl musel existovat jen na Ostravsku ......My měli v rodu (přes víc pokolení) lidi ze středních Čech, kteří byli celý život zvyklí na barák, klasičtí hospodáři, se slepicemi, prasaty, králíky .... (protože barák byl pro ně grunt) a jedli i jídlo, ze kterého už lezli i červi. To se ve vodě přece uvaří a odlije a nic s tím není.... tak asi tak nějak. Mám z toho snad něco o lidech odtamtud plošně vyvodit ?

0/0
22.2.2011 19:30

Pietrolini

V Ostravě

je jen velmi málo kvalitně vařících restaurací,variabilita a různorodost jídelníčku je téměř utopie. Pivo se pít takřka nedá,bývá navíc pod míru a místo kvality a kuchyně jsou tam spíše smrad a automaty. Jo,je to bída a svrab.

0/0
22.2.2011 19:08

Simeon

Re: V Ostravě

Vy jste asi pražáček, že mluvíte takhle z cesty.

0/0
22.2.2011 19:21

Kubrt - milovník nálevu 2

Re: V Ostravě

dobrý mindrák .....

0/0
22.2.2011 19:23

Jozin aus dem Moor

Re: V Ostravě

Ubožáku....

0/0
23.2.2011 7:18

oneill

Re: V Ostravě

Jsem z Ostravska a musím souhlasit. Různorodost slabá a restauraci nepáchnoucí nikotinem neexistuje.

0/0
26.2.2011 12:41

Lanolin

panebože to je vysvětlení jak stehno

Pane Šindlere, tohle vysvětlení se vám asi hodí více, že?

Což takhle přiznat, že tam prostě příjmy už nejsou co bývaly, mnoho lidí je nezaměstnaných a prostě jsou jen upřímnější než jinde a přiznají to. Kdo vám v takovém průzkumu řekne skutečnou, nepřibarvenou pravdu. Ti lidé tam dlouhá léta těžce fyzicky makali (že se vám o tom nezdá ani v nočních můrách) a chodili do závodní jídelny, kde potřebovali doplnit kalorie, minerály a ještě si alespoň trochu "šmáknout".

Mimochodem, co je to za společnost "Edenred", to už nám zapoměli dostatečně viditelně vysvětlit, že pane redaktore?

0/0
22.2.2011 18:59

Pepan A2

Ty důvody stravování těžko vysvětlíte člověku,

který celý život prosedí v kanceláři, který fyzickou dřinu a nedostatek financí zná jenom z televize. 

0/0
23.2.2011 8:17







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.