Diskuze

Na Ostravsku milují knedlíky i řízky. A kvalita jídla není to hlavní

Knedlíky a smažené řízky vedou v oblíbenosti jídel mezi lidmi z Moravskoslezského kraje. Zjistil to internetový průzkum, který se dotázal více než 1 200 obyvatel. A čím jsou levnější, tím jsou lepší. Ostravsko je totiž jedinou oblastí v zemi, kde lidé v průzkumu přiznali, že kvalitní jídlo pro ně není důležité.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

61jirka

26. 2. 2011 8:30
ŘÍZKY

nevím proč by měli mít rádi řízky jen Ostraváci...jsem ze severních Čech a taky je miluji !!!! ;-)

0 0
možnosti

eightman

26. 2. 2011 22:02
Re: ŘÍZKY

a proč by to nemělo být kvalitní jídlo.8-o

0 0
možnosti

729

25. 2. 2011 15:01
Dobré prase, všechno spase!

Nevím, jak dlouho si necháme my Ostravané od různých chytrolínů ze všech koutů česka kakat na hlavu. Ovzduším to začalo, už je z něj fenomén známější než Stodolní ulice a přitom to je nafouknutá bublina, která se neustále omílá, následují  kecy, jak jsme  nevzdělaní, obhroublí a "razoviti", no a teď je na pořadu dne naše stravování.  Jedno je ovšem pravda, nalézt v centru Ostravy slušný obchod s kvalitními potravinami je nemožné. Billa v Lase je takový průměr a všechny ty Lidly nebo Penny jsou na tom hůř než Gastronom a ostatní sámošky před 25 lety. Není to kvůli koupěschopnosti obyvatel, platy v OK aglomeraci nejsou až zas tak malé a našlo by se dost lidí ochotných koupit si kvalitu, ale propravicová média  nás neustále prezentují, jako tlupu otrhaných socek, co neumí jíst příborem. Ostrava emancipovat nepotřebuje, Ostrava emancipovaná je a  jen co to lidem dojde, tak si vezmou, co jim patří!

0 0
možnosti

pajdulka

23. 2. 2011 13:41
drahý = kvalitní???

drahý = kvalitní??? to myslím ne...

Nevím, kdy se průzkum dělal, ale je mi líto, že jsem se ho také nezúčastnila...  Smažené nejím, knedlíky taky ne. Jím ovoce, zeleninu a libové maso na minimu olivového oleje.

Navíc, nevím, proč se "zbytek světa" naváží do potravin Ostravy.... Copak vy nemáte super hyper typu Kaufland, Lidl, atd???? to si všichni pěstujete své vlastní BIO na balkóně??? Sorry, ale já nemám v bytě místo, abych si udělala mega akvárko na ryby a chlívek pro dobytek.

Navíc, BIO kolikrát bio ani ve skutečnosti není. Také musí používat přípravky proti škůdcům. Prostě se dá  nálepka a prodá se to za trojnásobek ceny

0 0
možnosti

Dagiss

23. 2. 2011 8:44
Ano

je to pravda,ale nemyslím si,že je to dáno povahou,ale hlavně cenovou dostupností.Je všeobecně známo,že Moravskoslezský kraj má velkou nezaměstnanost a těžko si někdo bude kupovat kvalitní potraviny,když je rád,že si udělá buřtguláš s kabanosem a chlebem, než mořské plody s kuskusem apod. Na kvalitní a tím i drahá jídla hodně rodin nemá a vaří tzv. co dům dal.

0 0
možnosti

2kedar

25. 2. 2011 9:38
Re: Ano

R^R^R^!!

0 0
možnosti

Pepan A2

23. 2. 2011 8:12
Kdyby soudruh Šindler vzal v úvahu výši výdělků na Ostravsku

možná by se dopátral pravé příčiny. Pokud matka samoživitelka vydělá měsíčně nějakých deset tisíc, asi těžko bude hledět jenom na kvalitu, ale prioritou bude jenom cena.

0 0
možnosti

fitzie

23. 2. 2011 8:01
i když pro vás kvalita důležitá je

máte smůlu, protože kvalitní jídlo v restauraci se v téhle republice prostě nevaří a domácí  vaření to taky nespraví, protože při nákupu surovin v hypersuper je to prostě otázka náhody, co koupíte, ne ceny.

0 0
možnosti

Duke..Nukem

23. 2. 2011 7:41
toz,

ono to ziveni republiky,zazite uz z dob rakousko-uherska se na necem projevit muselo,no..:-(

0 0
možnosti

-x-killer

22. 2. 2011 19:37
Tak

kvalitní restaurace na Ostravsku jsou jen jak se říká není čas. :) Najíst se rychle a hned makat to tu je myslím si zažité. I zaměstnanci mají málo času se najíst ve firmách a na šachtě ani nemluvím mrsknout do sebe polivku vzít svačinu a s chutí do práce .

0 0
možnosti

fitzie

23. 2. 2011 8:03
Re: Tak

kde?

před rokama jsem dělala přímo v centru a to se tam dalo zajít leda do té martinovské vývařovny.Jinak tam nebylo NIC. nakonec jsem vzala zavděk menzou OU. :-/

0 0
možnosti

havaras

22. 2. 2011 19:29
a co na to řekne větva ?

a co na to řekne větva ? ladislav větvička,,

už se těším na jeho komentář,

samozřejmě vše v dobrém :-):-)

0 0
možnosti

Větva

22. 2. 2011 19:59
Re: a co na to řekne větva ?

...tuž co vam mam povidat? Když robi pruzkum ko**t, dostane ko**tske vysledky. Jak řikal stary Čurčil - věřim enem tym pruzkumum, kere sem si sam zfalšoval. :-)

0 0
možnosti

Lotus I.

22. 2. 2011 19:24
aneb jak být snadno a rychle

na první místě na světě ve výskytu rakoviny tlustého střeva. Jen se tím cpěte...

0 0
možnosti

Dagiss

23. 2. 2011 8:46
Re: aneb jak být snadno a rychle

víte,taky mám ráda řízky,ale ne smažené,nýbrž přírodní a ještě lépe na grilu a ty ,nenamáčené a nesmažené v tuku,zase tak nezdravé nejsou. A krom toho,raději řízek než hamburgry,hranolky a tyto rychlobufety,to zase vede stravu v jiných částech ČR.Hlavně do sebe nacpat všechny ty fritézové "mňamky".

0 0
možnosti