Diskuze
Hlasujte pro dobroty Moravskoslezského kraje. Jakou máte nejraději?
Děkujeme za pochopení.
fitzie
vzpomínáte na katowicke rurki?
prodávaly se v okýnku tuší na Muzejní.
eloelo
Re: vzpomínáte na katowicke rurki?
No jasně, byla to fakticky dobrota. Nejlépe cestou na parking... :O)
GhostDogXXL
:D
Arménská Marlenka jako MS specialita? A ostravské klobása (tak jak prodávána od většiny výrobců) dělá ostravsku spíš ostudu!
opportunity
Re: :D
Jak od kterého výrobce. Opravdová šťavnatá libová jemně zauzená.....
DISK
?????MARELNKA????
ten údajeně staroarménský patent jako specialita kraje uprostřed Evropy?
Kresinka
Já si pamatuji
bramborové půacky s cukrem, nebo s povidly, úžasně dobrá kombinace
darkhalf2@seznam.cz
Re: Já si pamatuji
S povidly se to jí i v jižních čechách....takže místní to moc není.
Já to nebyl, já to nebil!
Dal bych hlas ostravské klobáse.
Jenže tu jsem už hodně let neviděl (tím nemíním tu sojovou náhražku)
Danny_Kay
Ostravar?!
...to je tak strasne pivo, ze horsi jsem snad nikdy nepil! Mam rad Ostravu, fandim Ostrave, ale objektivne Ostravar byl snad vyvinut za ucelem vyhnani lidi z knajpy!
barnaked
Usi nebo oticke zeli
tak fakt nevim, kdyz clovek projde Stramberkem vsude to nadherne voni. Mam recept od spoluzacky ,na prodej je pekla jeji babicka i maminka, ze vydrzi dlouho to je stara znama vec..A oticke zeli? S usmevem vzpominam na kazdorocni brigady v opavskem Seliku, kdy jsme nafasovali bile obleceni vcetne gumaku a hura do kade (teda velke okachlikovane mistnosti, kde narozdil od te normalni chybel strop a lezlo se do ni po zebriku. Legrace jsme si uzili habakuk. Myslim, ze tohle mozna dnes studentum opavskych strednich skol chybi (slapani zeli, cisteni paprik, jahod etc.) Nebo i sbirani hlavek zeli na blizkych polich v Oticich.Klobasky nejim, Marlenka po zavedeni prumyslove vyroby uz neni ono, nosovicke zeli, kdyz neni vlastni a nesezenu oticke, tak je 3. v poradi. Radegast nebo Ostravar je v dnesni dobe stejne projimadlo (omlouvam se vsem milovnikum horke chuti), ale budvar je budvar. A hlucinske kolace, prece ty od maminky nebo ty moje (po xletech uz je umim). Vsak rodina pochazi z Prajzske.
KdysiBedlam
Re: Usi nebo oticke zeli
Z Budvaru boli hlava a je moc sladky. Ja jsem pro ostravske klobasky, ktere byly specificke a jsou vyborne!
barnaked
Re: furt tam něco schází
to patri na Valassko, a to je dneska ve Zlinskem kraji
Dagiss
tak dobré je všechno
ale nic už není tak jak bývalo. Myslím chuťově.Jen mne mrzí,že vynechali frgál,obzvláště hruškový,po tom bych se umlátila :-)
Martin_H
Re: tak dobré je všechno
Jak už bylo napsáno výše: Valašsko je Zlínský kraj... ;-) Ale jinak s Vámi musím souhlasit. Ještě tak před deseti lety byly Hlučínské koláče vynikající! To, co za ně vydávají dnes, nemůže obstát... :-(
heddy
pro marťana i další
nepleť si nošovické zelí s otickým. Nošovické s otickým nemají nic společného, nevím, který neznalec je dal dohromady. Nošovice jsou v okrese Frýdek-Místek a Otice leží v okrese Opava. První dochovaná zmínka výroby otického kysaného zelí je již od roku 1864. Takže od té doby, (možná už i dříve) se vyrábí nepřetržitě. Nepoužívají se žádné chemie, jen sůl a zelí. Kvašení vzniká na základě mléčného kysání. Myslím si, že je zahrnuté do dobrot moravskoslezského kraje oprávněně, rozhodně se spolu se štramberskýma ušima vyrábějí nejdéle a stále stejně. Nošovické je asi taky dobré, ale o tom nic nevím, kupuji jen otické.
Bob-an
Re: pro marťana i další
Většina kysaného zelí se vyrábí jen ze zelí soli a kmínu..... není žádný důvod tam jakoukoli chemii dávat :-)
Pardubice - Třinec 6:3. Domácí si k první výhře pomohli drtivým finišem
Je vyrovnáno. Hokejisté Pardubic dosáhli na své první vítězství v letošním finále extraligového...
Pardubice - Třinec 1:2. Obhájci se vezou na vítězné vlně, znovu zářil Kacetl
Třinečtí hokejisté navázali na povedené výsledky z posledních zápasů a úspěšně vstoupili i do...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Třinec - Pardubice 4:3. Obhájci získali druhý bod, zářili slovenští střelci
Obhájci extraligového titulu si berou zpět vedení ve finálové sérii. Hokejisté Třince zvládli...
Zadina nařkl Antoše z ovlivňování finále: Špiní Pardubice, tlačí na rozhodčí
I přes výhru měl ke spokojenosti daleko. Pardubický kouč Marek Zadina se po skončení čtvrtého...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Den před žhářským útokem viděl, jak si Natálka hraje. Pak dívku fotil popálenou
Seriál Z fotografie z Popáleninového centra Fakultní nemocnice v Ostravě bolela duše a snad se nenašel...
ONLINE: Pardubice - Třinec. Klíčový pátý duel. Kdo získá mečbol?
Sledujeme online Jeden z finalistů hokejové extraligy může dnes udělat důležitý krok za titulem. Poutavá série mezi...
Ostravu ovládnou akrobati a žongléři, Cirkulum přiveze balony i interaktivní show
Novinky z domácí cirkusové scény i umělce z celého světa nabídne divákům osmý ročník festivalu...
Přesuny v extralize: Hradecký útok posílí Pour z Plzně, do Vítkovic míří Hladonik
Hokejisté Hradce Králové získali novou posilu do útoku. Barvy Východočechů bude hájit Jakub Pour,...
Důl Gabriela se za půl miliardy promění ve vzpomínkový park. Získal dotaci
Hlavně na turistiku bude zaměřen POHO Park Gabriela, jeden ze strategických projektů...
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...