- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Dva zajímavé dotazy. Dobrý den, chci se zeptat, když píšete že Remoska nahradí mikrovlnou troubu, jestli se dá v Remosce ohřívat porce jídla i s talířem?
Remoska: Dobrý den, do el. pečící mísy zn. Remoska můžete vložit talíř s jídlem a ohřát jej. Aby jste nepoškodila nepřilnavou vrstvu na dně, je dobré na dno mísy vložit pečící papír.
Dobrý den, chci se zeptat jestli se může použít mísa od Remosky R22 teflon na plynovém sporáku např. na osmažení cibulky?
Remoska: Dobrý den, obecně nedoporučujeme našim zákazníkům používat mísy pro vaření na plynových sporácích. Mísy nemají zesílená dna a mohlo by dojít k jejich deformaci.
Jinak jsou již v prodeji nízké mísy k novým Remoskám.
Remoska chystá inovaci výroby a bude dělat od roku 2014 u nových Remosek 3-4 vrstvý teflon. Takto popisují jeho parametry teflonu:
"Dobrý den, není "teflon" jako Teflon. Naše firma používá nepřilnavý materiál značky Teflon od firmy DuPont, která vyrábí jeden z nejkvalitnějších nepřilnavých povrchů na světě. Výrobky se zárukou kvality jsou označeny nálepkou DuPont(TM)Teflon (doporučujeme při nákupu kontrolovat). Nerezový materiál pro el. pečící mísy není vhodný, protože je horší vodič tepla než hliník."
"Dobrý den, u nyní nabízených el. pečících mís Remoska je aplikován dvouvrstvý antiadhezivní povrch Teflon DuPont Classic, jehož maximální bezpečná teplota je 260° C a životnost je cca 5 let. U el. pečících mís Remoska je životnost antiadhezivního povrchu mnohem delší, protože mísy nejsou mechanicky namáhány na otěr, jako např. u pánví apod. Životnost je také ovlivněna zacházením a používáním správného náčiní (dřevo, plast).
Realizujeme nákup nových technologií pro aplikaci vícevrstvého antiadhezivního povrchu (3 až 4 vrstvy) pro stávající provedení el. pečících mís Remoska."
Remosku používáme také a rádi... ... Ale všimnul jsem si reklamy na podobný výrobek tuším od Tefalu (Prý: Hrnec pečící Tefal SK 5005 - de facto pečící pánev)... ... tak by mne zajímalo, zda je to (či není) porušení licence
Ten Tefal je na principu Remosky, tedy ne pánev. Obchodníci tomu říkají "tefloska". Konkurenční provedení. Patrně princip není patentován. V Česku existovalo víc podobných výrobků a výrobců. Nyní je zde i konkurenční ETA.
Bezvadná vec mam jeste tu ze 70.let,dceři jsemkoupila novou a sama si ji letos koupim taky.
Remoska, geniální věcička.. Hodíte do ní maso, po chvilce pečení přidáte brambory.. A s minimálním hlídáním máte jídlo a zasviní se při tom jedna nádoba remosky a jedna vidlička na píchání/otáčení.. Zato uhlídat teplotu v troubě, aby se maso udělalo tak nádherně měkké je děsná fuška :)
Váhám, potřeboval bych nakupovat, ale zdravé vaření se má obejít bez teflonu. Ten teflon je ale na údržbu opravdu fajn. (Hlavně jak na něj kdejaká kuchta vezme ocelovou škrabku. Na to existují náhradní nádoby za 1000,-. Prosím, dámy, na hliník a teflon volte jemnější nástroje, než kovové.)
Nepřítomnost okénka u nových Remosek mi hodně vadí. Mám zkušenost, že se to víko nesmí odklápět, takže bez okénka si budu připadat jak slepý a časté odklápění pečení naruší. Má smysl volit 2 l hrnec, třeba jako doplněk k 4 l? Ty 4 l mi přijdou dost maličké. K čemu jsou pak 2 l dobré? Bylo by to třeba rychlejší?
Koukám na konkurenci. Tefal má 4 l smaltovaný nebo teflonový hrnec, který lze postavit i na sporák bez víka. Bohužel, hodně lidí píše, že kvalita je mizerná a doporučují dobrou prohlídku kupovaného kusu (existuje v provedení I. a II. jakost - tak asi pozor při nákupu). Nicméně hodnocení vysoké. Prý velký objem hrnce.
Pak je tady De Gusto Removar, pěkný obdélníkový pekáček a za babku. Podle recenzí funguje se štěstím týden, nádoba vydrží rok. A chybka, jak je velký, tak je při pečení studený, takže se jídlo nepeče zespoda. Katastrofa.
Nově je tady ETA 0133. Prý podobná remoska tady byla před 50 lety. My měli čtvercovou remosku v ETA robotu a fungovala roky dobře. (Má jít snad o tuto?) Nyní tedy čtvercový hrnec, patrně hliník-teflon, okénko, slabší výkon než originál Remoska. Vadí to? Nikde nevidím recenze. Asi novinka. Neznáte ji někdo? Čtverec je prý dobrý na buchty. Jen mám informace, že ETA skončila s výrobou v Česku a jde tak asi o Made in China. Nevíte kde se vyrábí a v jaké kvalitě? Co doporučujete?
Aha, bylo to tady před měsícem. A ETA odkazuje opravdu na pečenku, kterou znám. Nicméně v diskusi je opět, že ETA již patrně nemá výrobu v Česku, ale v Číně.
http://bydleni.idnes.cz/remoska-a-pecenka-0er-/spotrebice.aspx?c=A140524_192224_spotrebice_rez
Nevim ale UK jsem projel a remosku nevidel tak kde teda to vyvazeji
Mám Remosku Grand (typ II S, příkon 650W) se smaltovaným víkem šedé barvy a bílým textem přes šablonu. Stará je víc jak 40 let, přesto slouží dodnes perfektně
"Licenci na výrobu koupil technik Jiří Blažek vlastně náhodou, když se neúspěšně snažil pořídit náhradní díly ke staré remosce."
Škoda, že se neúspěšně nesnažil pořídit náhradní díly k Tatře...
Tatra tehdy byla ještě docela zdravá. Ale líbilo by se mi, kdyby se zachovala i výroba osobních aut a vlastně i motorů vzduchem chlazených. V tom měla Tatra velkou výhodu, prostě nezamrzla ani na Sibiři (jedině snad akorát nafta).
Jaký geniální povrch jej překonal?