- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Bobr by měl mít hodně kvalitní maso. Díky tomu, že se živí čistou rostlinnou potravou s výraznou chutí, jako je kůra stromů, by jeho maso mělo být kvalitnější a mnohem chutnější než je králičí. Zvlášť velká lahůdka je prý pečený bobří ocas, i když na současné gastronomické zvyky hodně tučný.
A bobří sádlo by mělo mít významné použití v lidovém léčitelství, pro léčení ran a oddělrek a podobně zevně i léčení všelijakých zánětů zevnitř.
Tudíž bobr je hodně užitečný a je dobře, že ho tady máme.
Pokud bobři porazí v břehovém porostu vrbu, olši, topol, lípu a i mladý dub. tak většina z těchto dřevin má dobrou pařezovou výmladnost. Takže z pařezů vyrostou nové stromy. A i když pařez neobrazí, než se rozpadnou kořeny v břehu vodoteče, trvá to několik let. A zpravidla někde z okolí nalétne semeno jiné dřeviny.
Takže pláč vodohospodářů nad bobry pokácenými stromy je tak trochu podivný.
Bobr je sympaticke zvize. Polud jich tam nebude 1000 tak ok... A jak jsem osobne bidel, nektere stromy jsou ohlodane tak, ze je vhodne se ve vetrnem pocasi ani nepriblizovat...