Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Brouky i pštrosa mohou ochutnat návštěvníci kulinářského festivalu

  16:47aktualizováno  16:47
Hmyzí speciality, pštrosy, ale i tradiční pokrmy regionální kuchyně naservírují kuchaři návštěvníkům gastrofestivalu Karneval chutí na výstavišti Černá louka v Ostravě.
Ilustrační foto

Ilustrační foto | foto: Jiří Salik Sláma, MAFRA

„Akce začíná tento pátek a potrvá celý víkend. Návštěvníky čeká dobré jídlo a pití, košty, degustační menu, kulinářské show a různé gastronomické lahůdky. V minulém roce přišlo přes sedm tisíc lidí, takže věříme, že letos bude situace podobná,“ zmínil organizátor Dan Tyleček.

Doplnil, že festival chce poukázat i na důležitost kultury stolování. „Klademe důraz na prezentaci pokrmů. Chceme ukázat, kam by gastroslužby měly směřovat,“ podotkl Tyleček.

Na čtvrtém ročníku festivalu se představí šéfkuchaři hotelů a restaurací Moravskoslezského kraje. V kuchařské exhibici budou servírovat svá menu v degustačních porcích. „Návštěvníci budou mít možnost vychutnat si i zahraniční národní speciality,“ zmínil Tyleček.

Zájemci mohou vyzkoušet, jak hodně pálí chilli

„Myslím, že lidé budou moci vyzkoušet nové pokrmy i chutě. Poprvé budou například prezentováni brouci, a to v různých úpravách. Návštěvníci se také mohou těšit na netradiční pštrosí maso,“ uvedla manažerka festivalu Marcela Pechálová.

Součástí programu bude také chilli show, na níž se lidé seznámí s tím, kde všude se chilli používá. „Zájemci mohou soutěžit, kdo vydrží ochutnávat déle. Začneme základní pálivostí, která se bude stupňovat. Člověk se zpotí, zvýší se mu krevní tlak. Vyhraje ten, kdo vydrží,“ popsal Tyleček.

Karneval nabídne i prezentace odborných škol kraje. „Ty připraví slavnostně prostřené stoly s tématem 700. výročí narození Karla IV,“ pokračoval Tyleček.

Festival počítá i s ochutnávkou míchaných nápojů a vín. K vidění bude studentská barmanská nebo sommeliérská show. Novinkou festivalu je soutěž amatérských kuchařů.

Akce potrvá od deseti do osmnácti hodin, a to v pátek i v sobotu. V neděli pak od deseti do šestnácti hodin. Vstupné je šedesát korun.

Autor:




Hlavní zprávy

Další z rubriky

Kus zábradlí prorazil čelní sklo auta.
Kus zábradlí při nehodě prorazil čelní sklo auta. Žena je v kritickém stavu

K následkům vážné nehody poblíž Morávky na Frýdecko-Místecku letěl v pondělí v poledne vrtulník záchranářů. Lékaři se tak snažili co nejrychleji pomoci ženě,...  celý článek

Dopravní terminál Hranečník na okraji Ostravy bude v provozu už téměř rok.
Do roku 2020 chce mít Moravskoslezský kraj všechny autobusy nové

Klimatizace, wi-fi nebo USB zásuvky mají být od roku 2020 povinným vybavením autobusů na pravidelných linkách v Moravskoslezském kraji. Do konce roku 2018 chce...  celý článek

Na kole. Jeden z úseků cyklostezky vedoucí mezi Ostravou a Beskydami podél řeky
Ostrava staví a chystá další cyklostezky, stát to bude 43 milionů

Zanedlouho budou mít ostravští cyklisté k dispozici přes 250 kilometrů značených stezek, pruhů a tras. Loni mohli využít 244 kilometrů cyklostezek. Letos k nim...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.