- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
nevím proč by měli mít rádi řízky jen Ostraváci...jsem ze severních Čech a taky je miluji !!!!
Nevím, jak dlouho si necháme my Ostravané od různých chytrolínů ze všech koutů česka kakat na hlavu. Ovzduším to začalo, už je z něj fenomén známější než Stodolní ulice a přitom to je nafouknutá bublina, která se neustále omílá, následují kecy, jak jsme nevzdělaní, obhroublí a "razoviti", no a teď je na pořadu dne naše stravování. Jedno je ovšem pravda, nalézt v centru Ostravy slušný obchod s kvalitními potravinami je nemožné. Billa v Lase je takový průměr a všechny ty Lidly nebo Penny jsou na tom hůř než Gastronom a ostatní sámošky před 25 lety. Není to kvůli koupěschopnosti obyvatel, platy v OK aglomeraci nejsou až zas tak malé a našlo by se dost lidí ochotných koupit si kvalitu, ale propravicová média nás neustále prezentují, jako tlupu otrhaných socek, co neumí jíst příborem. Ostrava emancipovat nepotřebuje, Ostrava emancipovaná je a jen co to lidem dojde, tak si vezmou, co jim patří!
drahý = kvalitní??? to myslím ne...
Nevím, kdy se průzkum dělal, ale je mi líto, že jsem se ho také nezúčastnila... Smažené nejím, knedlíky taky ne. Jím ovoce, zeleninu a libové maso na minimu olivového oleje.
Navíc, nevím, proč se "zbytek světa" naváží do potravin Ostravy.... Copak vy nemáte super hyper typu Kaufland, Lidl, atd???? to si všichni pěstujete své vlastní BIO na balkóně??? Sorry, ale já nemám v bytě místo, abych si udělala mega akvárko na ryby a chlívek pro dobytek.
Navíc, BIO kolikrát bio ani ve skutečnosti není. Také musí používat přípravky proti škůdcům. Prostě se dá nálepka a prodá se to za trojnásobek ceny
je to pravda,ale nemyslím si,že je to dáno povahou,ale hlavně cenovou dostupností.Je všeobecně známo,že Moravskoslezský kraj má velkou nezaměstnanost a těžko si někdo bude kupovat kvalitní potraviny,když je rád,že si udělá buřtguláš s kabanosem a chlebem, než mořské plody s kuskusem apod. Na kvalitní a tím i drahá jídla hodně rodin nemá a vaří tzv. co dům dal.
možná by se dopátral pravé příčiny. Pokud matka samoživitelka vydělá měsíčně nějakých deset tisíc, asi těžko bude hledět jenom na kvalitu, ale prioritou bude jenom cena.
máte smůlu, protože kvalitní jídlo v restauraci se v téhle republice prostě nevaří a domácí vaření to taky nespraví, protože při nákupu surovin v hypersuper je to prostě otázka náhody, co koupíte, ne ceny.
ono to ziveni republiky,zazite uz z dob rakousko-uherska se na necem projevit muselo,no..
kvalitní restaurace na Ostravsku jsou jen jak se říká není čas. :) Najíst se rychle a hned makat to tu je myslím si zažité. I zaměstnanci mají málo času se najíst ve firmách a na šachtě ani nemluvím mrsknout do sebe polivku vzít svačinu a s chutí do práce .
kde?
před rokama jsem dělala přímo v centru a to se tam dalo zajít leda do té martinovské vývařovny.Jinak tam nebylo NIC. nakonec jsem vzala zavděk menzou OU.
a co na to řekne větva ? ladislav větvička,,
už se těším na jeho komentář,
samozřejmě vše v dobrém
...tuž co vam mam povidat? Když robi pruzkum ko**t, dostane ko**tske vysledky. Jak řikal stary Čurčil - věřim enem tym pruzkumum, kere sem si sam zfalšoval. :-)
na první místě na světě ve výskytu rakoviny tlustého střeva. Jen se tím cpěte...
víte,taky mám ráda řízky,ale ne smažené,nýbrž přírodní a ještě lépe na grilu a ty ,nenamáčené a nesmažené v tuku,zase tak nezdravé nejsou. A krom toho,raději řízek než hamburgry,hranolky a tyto rychlobufety,to zase vede stravu v jiných částech ČR.Hlavně do sebe nacpat všechny ty fritézové "mňamky".