- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
prodávaly se v okýnku tuší na Muzejní.
No jasně, byla to fakticky dobrota. Nejlépe cestou na parking... :O)
Arménská Marlenka jako MS specialita? A ostravské klobása (tak jak prodávána od většiny výrobců) dělá ostravsku spíš ostudu!
Jak od kterého výrobce. Opravdová šťavnatá libová jemně zauzená.....
ten údajeně staroarménský patent jako specialita kraje uprostřed Evropy?
bramborové půacky s cukrem, nebo s povidly, úžasně dobrá kombinace
S povidly se to jí i v jižních čechách....takže místní to moc není.
Jenže tu jsem už hodně let neviděl (tím nemíním tu sojovou náhražku)
...to je tak strasne pivo, ze horsi jsem snad nikdy nepil! Mam rad Ostravu, fandim Ostrave, ale objektivne Ostravar byl snad vyvinut za ucelem vyhnani lidi z knajpy!
tak fakt nevim, kdyz clovek projde Stramberkem vsude to nadherne voni. Mam recept od spoluzacky ,na prodej je pekla jeji babicka i maminka, ze vydrzi dlouho to je stara znama vec..A oticke zeli? S usmevem vzpominam na kazdorocni brigady v opavskem Seliku, kdy jsme nafasovali bile obleceni vcetne gumaku a hura do kade (teda velke okachlikovane mistnosti, kde narozdil od te normalni chybel strop a lezlo se do ni po zebriku. Legrace jsme si uzili habakuk. Myslim, ze tohle mozna dnes studentum opavskych strednich skol chybi (slapani zeli, cisteni paprik, jahod etc.) Nebo i sbirani hlavek zeli na blizkych polich v Oticich.Klobasky nejim, Marlenka po zavedeni prumyslove vyroby uz neni ono, nosovicke zeli, kdyz neni vlastni a nesezenu oticke, tak je 3. v poradi. Radegast nebo Ostravar je v dnesni dobe stejne projimadlo (omlouvam se vsem milovnikum horke chuti), ale budvar je budvar. A hlucinske kolace, prece ty od maminky nebo ty moje (po xletech uz je umim). Vsak rodina pochazi z Prajzske.
Z Budvaru boli hlava a je moc sladky. Ja jsem pro ostravske klobasky, ktere byly specificke a jsou vyborne!
to patri na Valassko, a to je dneska ve Zlinskem kraji
ale nic už není tak jak bývalo. Myslím chuťově.Jen mne mrzí,že vynechali frgál,obzvláště hruškový,po tom bych se umlátila :-)
Jak už bylo napsáno výše: Valašsko je Zlínský kraj... ;-) Ale jinak s Vámi musím souhlasit. Ještě tak před deseti lety byly Hlučínské koláče vynikající! To, co za ně vydávají dnes, nemůže obstát... :-(
nepleť si nošovické zelí s otickým. Nošovické s otickým nemají nic společného, nevím, který neznalec je dal dohromady. Nošovice jsou v okrese Frýdek-Místek a Otice leží v okrese Opava. První dochovaná zmínka výroby otického kysaného zelí je již od roku 1864. Takže od té doby, (možná už i dříve) se vyrábí nepřetržitě. Nepoužívají se žádné chemie, jen sůl a zelí. Kvašení vzniká na základě mléčného kysání. Myslím si, že je zahrnuté do dobrot moravskoslezského kraje oprávněně, rozhodně se spolu se štramberskýma ušima vyrábějí nejdéle a stále stejně. Nošovické je asi taky dobré, ale o tom nic nevím, kupuji jen otické.
Většina kysaného zelí se vyrábí jen ze zelí soli a kmínu..... není žádný důvod tam jakoukoli chemii dávat :-)