Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Remoska dostala jméno před padesáti lety, vyváží se hlavně do Británie

Její obsluha i údržba je jednoduchá, spotřeba energie nízká a životnost dlouhá. Remoska, malá přenosná elektrická pečicí mísa či pánev, je součástí řady kuchyní již 60 let. Jedná se o český vynález a její ochranná známka byla zapsána takřka přesně před padesáti lety, 21. července 1964.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

K26a45r34e85l 97D27r26d87a 6464442697

Dva zajímavé dotazy. Dobrý den, chci se zeptat, když píšete že Remoska nahradí mikrovlnou troubu, jestli se dá v Remosce ohřívat porce jídla i s talířem?

  Remoska: Dobrý den, do el. pečící mísy zn. Remoska můžete vložit talíř s jídlem a ohřát jej. Aby jste nepoškodila nepřilnavou vrstvu na dně, je dobré na dno mísy vložit pečící papír.

  Dobrý den, chci se zeptat jestli se může použít mísa od Remosky R22 teflon na plynovém sporáku např. na osmažení cibulky?

  Remoska: Dobrý den, obecně nedoporučujeme našim zákazníkům používat mísy pro vaření na plynových sporácích. Mísy nemají zesílená dna a mohlo by dojít k jejich deformaci.

  Jinak jsou již v prodeji nízké mísy k novým Remoskám.

0/0
29.7.2014 20:33

K57a86r50e27l 79D23r25d47a 6124372247

Remoska chystá inovaci výroby a bude dělat od roku 2014 u nových Remosek 3-4 vrstvý teflon. Takto popisují jeho parametry teflonu:

  "Dobrý den, není "teflon" jako Teflon. Naše firma používá nepřilnavý materiál značky Teflon od firmy DuPont, která vyrábí jeden z nejkvalitnějších nepřilnavých povrchů na světě. Výrobky se zárukou kvality jsou označeny nálepkou DuPont(TM)Teflon (doporučujeme při nákupu kontrolovat). Nerezový materiál pro el. pečící mísy není vhodný, protože je horší vodič tepla než hliník."

  "Dobrý den, u nyní nabízených el. pečících mís Remoska je aplikován dvouvrstvý antiadhezivní povrch Teflon DuPont Classic, jehož maximální bezpečná teplota je 260° C a životnost je cca 5 let. U el. pečících mís Remoska je životnost antiadhezivního povrchu mnohem delší, protože mísy nejsou mechanicky namáhány na otěr, jako např. u pánví apod. Životnost je také ovlivněna zacházením a používáním správného náčiní (dřevo, plast).

   Realizujeme nákup nových technologií pro aplikaci vícevrstvého antiadhezivního povrchu (3 až 4 vrstvy) pro stávající provedení el. pečících mís Remoska."

0/0
29.7.2014 20:07

K42a76r50e38l 86V62a53c71h42u86t 9593782829763

Remosku používáme také a rádi...R^;-) ... Ale všimnul jsem si reklamy na podobný výrobek tuším od Tefalu (Prý: Hrnec pečící Tefal SK 5005 - de facto pečící pánev)... :-/ ... tak by mne zajímalo, zda je to (či není) porušení licence?!!

0/0
28.7.2014 13:45

K64a59r25e51l 68D58r11d74a 6264332197

Ten Tefal je na principu Remosky, tedy ne pánev. Obchodníci tomu říkají "tefloska". Konkurenční provedení. Patrně princip není patentován. V Česku existovalo víc podobných výrobků a výrobců. Nyní je zde i konkurenční ETA.

0/0
28.7.2014 14:33

P28a77v65e61l 20O38d56r91a11z12i56l 6454689407630

Patentová práva mají omezenou trvanlivost a po uplynutí chráněné doby už je nelze prodloužit ani obnovit.

0/0
29.7.2014 11:16

K44a74r12e82l 96D18r66d49a 6254622987

Na diskusi Remosky je dotaz na porovnání s Tefalem. Prý jde o napodobeninu Remosky a nebudou se ke konkurenci vyjadřovat.

0/0
29.7.2014 19:55

T94o42m77á22š 66S60k27á28l67a 6838867

navíc nová Remoska je z nich nejlepší :) Ale pečící pánev je něco jiného, pánev hřeje zespodu. Remosky hřejou z víka zatímco "hrnec" jen rozvádí teplo. Pánve jsou problematické, protože se lokálně připalují, ale zase můžete (musíte) míchat. V Remosce míchat nelze.

0/0
29.7.2014 11:59

M19i31l58e13n85a 80K74l17o24u56č20k15o24v36á 1724433351110

Bezvadná vec mam jeste tu ze 70.let,dceři jsemkoupila novou a sama si ji letos koupim taky.

+1/0
28.7.2014 9:43

A61l37e50x98a20n42d24r 23K88o44s95t27k49a 5719786569646

Remoska, geniální věcička.. Hodíte do ní maso, po chvilce pečení přidáte brambory.. A s minimálním hlídáním máte jídlo a zasviní se při tom jedna nádoba remosky a jedna vidlička na píchání/otáčení.. Zato uhlídat teplotu v troubě, aby se maso udělalo tak nádherně měkké je děsná fuška :)

+3/0
28.7.2014 8:13

K79a33r93e32l 85D74r17d47a 6524842367

Váhám, potřeboval bych nakupovat, ale zdravé vaření se má obejít bez teflonu. Ten teflon je ale na údržbu opravdu fajn. (Hlavně jak na něj kdejaká kuchta vezme ocelovou škrabku. Na to existují náhradní nádoby za 1000,-. Prosím, dámy, na hliník a teflon volte jemnější nástroje, než kovové.) ;-D

  Nepřítomnost okénka u nových Remosek mi hodně vadí. Mám zkušenost, že se to víko nesmí odklápět, takže bez okénka si budu připadat jak slepý a časté odklápění pečení naruší. Má smysl volit 2 l hrnec, třeba jako doplněk k 4 l? Ty 4 l mi přijdou dost maličké. K čemu jsou pak 2 l dobré? Bylo by to třeba rychlejší?

  Koukám na konkurenci. Tefal má 4 l smaltovaný nebo teflonový hrnec, který lze postavit i na sporák bez víka. Bohužel, hodně lidí píše, že kvalita je mizerná a doporučují dobrou prohlídku kupovaného kusu (existuje v provedení I. a II. jakost - tak asi pozor při nákupu). Nicméně hodnocení vysoké. Prý velký objem hrnce.

  Pak je tady De Gusto Removar, pěkný obdélníkový pekáček a za babku. Podle recenzí funguje se štěstím týden, nádoba vydrží rok. A chybka, jak je velký, tak je při pečení studený, takže se jídlo nepeče zespoda. Katastrofa.

  Nově je tady ETA 0133. Prý podobná remoska tady byla před 50 lety. My měli čtvercovou remosku v ETA robotu a fungovala roky dobře. (Má jít snad o tuto?) Nyní tedy čtvercový hrnec, patrně hliník-teflon, okénko, slabší výkon než originál Remoska. Vadí to? Nikde nevidím recenze. Asi novinka. Neznáte ji někdo? Čtverec je prý dobrý na buchty. Jen mám informace, že ETA skončila s výrobou v Česku a jde tak asi o Made in China. Nevíte kde se vyrábí a v jaké kvalitě? Co doporučujete?

0/0
28.7.2014 8:02

K63a85r93e27l 90D27r16d55a 6464202207

Aha, bylo to tady před měsícem. A ETA odkazuje opravdu na pečenku, kterou znám. Nicméně v diskusi je opět, že ETA již patrně nemá výrobu v Česku, ale v Číně.

http://bydleni.idnes.cz/remoska-a-pecenka-0er-/spotrebice.aspx?c=A140524_192224_spotrebice_rez

0/0
28.7.2014 8:14

T25o88m71á91š 39L21u95d16v47í36k 5670708913196

Výroba ETA je skutečně Čína, mám to kousek do Hlinska, navíc tam pracovali příbuzní, tak to vím. 

Já bych se obešel i bez průzoru, ale ten teflon nesnesu. Čili zatím nic.

0/0
28.7.2014 8:30

K40a78r74e62l 42D60r67d57a 6864592127

Okouknu ten smaltovaný Tefal. To by bylo řešení jak se vyhnout teflonu.

  Mám známého, mladý kluk. Vzal brigádu, dělal měsíc ředitele v Hlinsku a byl tam na to, aby místním rozdal výpovědi. Měl za to ranec. Matka na něj byla hrdá, že to dotáhl na ředitele. :-P K neuvěření, na co jsou někteří Češi hrdí. ;-D

  (Obchodnická rodina, s morálkou kapku mimo.)

0/0
28.7.2014 13:13

K50a78r35e32l 65D32r19d54a 6684182157

A už nemám co okukovat. Tefal Uniflex je většinou nedostupný a smalt je jen jako povrchová úprava. Uvnitř je vrstva Prometal s teplotním bodem uprostřed. Vypadá to jako teflon. Jak se to od teflonu liší netuším. Prometal má být odolný i na kovové nástroje. Výrobky propaguje Jamie Oliver. Ale zda jde o "zdravější řešení" než teflon nevím.

  K dražší verzi je plastové víko s kterým se to dává do lednice. Takže je všude plno fotek "zdánlivě bílého smaltovaného hrnce". Ale je to jen to plastové víko.

  Jinak koukám na multifunkční hrnce, hrnce pro pomalé vaření... a všude teflon. Posledně jsem nechal novou teflonovou pánvičku v myčáku pár dní odmáčet. Hliník pod teflonem zoxidoval, naboptnal a teflon se na pár místech odloupl, teď mi asi padá do jídla - což prý není na závadu, podle zastánců teflonu. Nádobí pro radost. :-P

  Teflonová Remoska mi ale přijde dost kvalitní. Oproti této pánvičce z LIDLu, rozdíl o dvě třídy. ;-)

0/0
28.7.2014 14:29

I59v92a44n95a 50N46o46v10a94k24o11v17a 2602482409912

Crock pot nema reflon, ale kramickou misu, ale neni to na peceni, jen na duseni.

0/0
28.7.2014 23:10

K14a58r52e67l 11D22r88d87a 6424692837

Ano, mám tam chybu. U hrnců na pomalé vaření je zpravidla keramická mísa. Já uvažoval multifunkční hrnce, kde se dá i zapékat a ty mají teflon.

0/0
29.7.2014 8:41

T13o57m26á32š 11S35k29á81l28a 6458197

taky sem koukal po pánvích, pekáčích a nakonec i multifunkčních. A skončil sem u nových Remosek. Velká mi přijde celkem dost. Na kachnu to možná není, ale kilo masa zapeče. Funguje jak má, okénko netřeba (pamatuju si ho na starých, ale způsobovalo, ze to peklo po okrajích a zhora ne a každej to přikrýval alobalem, aby to peklo rovnoměrně). Otevírat opravdu netřeba. Zkoušel jsem to prvních pár pokusu kvůli míchání, podlívání a tak. Ale vůbec to není potřeba. Je to systém vložit jídlo a zapomenout. Ještě se mi nepovedlo nic připálit. Trochu způsobené tím, že je pomalejší. Popravdě kdybych o to stál, koupím druhou :) protože jediná nevýhoda, kterou to má, je mám jen jednu a nemůžu v druhé udělat přílohu (brambory, hranolky, rýže).Taky není potřeba vůbec žádný olej.

+1/0
29.7.2014 12:18

K30a21r85e63l 87D48r70d74a 6824342397

Na přílohu užíváme recept: pokrájené brambory, navrch dát kotlety nebo pečeni, zalít smetanou. Je z toho pečeně se smetanovými brambory. ;-)

  V Británii měli přípravek, který rozdělí nádobu napolovic. Vkládací miska o rozměru 1/2 nádoby. Rozdělí se tak příloha a maso. Nakoupit to šlo v Británii - firma Lakeland. U nás je jen komínek pro bábovky. Jenže to bývalo pro starší typ Remosky. Již jsem to nenašel.

  Na diskusi radí používat kdejaké zapékací misky. Asi by se to dalo vyřešit i takto.

  Jinak mají v Británii košíčky. Maso neleží v tuku a tuk odkapává. Případně pizza je rychleji upečená.

http://www.youtube.com/watch?v=W_ZEg5Vn8sY  

http://www.lakeland.co.uk/brands/remoska?intcmp=INTSRCH:remoska

0/0
29.7.2014 19:45

K15a95r26e50l 13D46r14d55a 6634802617

U nových Remosek mě odrazuje ten plastový podstavec. Opravdu ten plast drží při těch teplotách? Není třeba se bát?

  V diskusi dokonce radí, koupit si ještě jeden podstavec na odkládání horkého víka.

0/0
29.7.2014 19:49

P63e95t47r 96V77y16t34i29s58k73a 4672489311556

Nevim ale UK jsem projel a remosku nevidel tak kde teda to vyvazeji

0/−2
28.7.2014 0:31

T24o57m10á49š 70S93k10á56l73a 6518297

tos prolízal lidem baráky, jo? :)

0/0
29.7.2014 12:21

M16i60c31h81a77e71l81a 38N68o56v89á26k89o69v64á 3503630759645

Výhradním prodejcem v UK je firma Lakeland, můžete se podívat na jejich internetové stránky :-)

0/0
30.7.2014 13:47

R47o56m93a93n 87H88o13r16n91í85k 2615172314941

Mám Remosku Grand (typ II S, příkon 650W) se smaltovaným víkem šedé barvy a bílým textem přes šablonu. Stará je víc jak 40 let, přesto slouží dodnes perfektně R^

+3/0
28.7.2014 0:14

K77a71r55e13l 46K80a11š84t19a62n 9988341411196

"Licenci na výrobu koupil technik Jiří Blažek vlastně náhodou, když se neúspěšně snažil pořídit náhradní díly ke staré remosce."

Škoda, že se neúspěšně nesnažil pořídit náhradní díly k Tatře...

+5/−1
27.7.2014 23:27

R78o16m53a45n 80H18o14r71n21í66k 2425912734651

Tatra tehdy byla ještě docela zdravá. Ale líbilo by se mi, kdyby se zachovala i výroba osobních aut a vlastně i motorů vzduchem chlazených. V tom měla Tatra velkou výhodu, prostě nezamrzla ani na Sibiři (jedině snad akorát nafta).

+2/0
28.7.2014 0:09
Foto

M88a52r16t49i67n 30O22c97h 7199474265946

Teflonový povrch je dávno překonaný.

0/−3
27.7.2014 23:01

V62l61a46s41t93i63m56i92l 36S85v41o26b36o23d90a 7153608875694

Jaký geniální povrch jej překonal?

+3/0
27.7.2014 23:10

R54o16m45a94n 66H56o59r65n21í96k 2805962164281

Asi myslí keramiku

0/0
28.7.2014 0:00

I84v54o 52H35a78b71e78r44l79a38n13d 9204899239549

Zkušenosti s důchodci z kultůráků promluvily...

0/−1
28.7.2014 7:07
Foto

D39a17n47a 30H76a71n87g27e65b79r84a44u97k 7451959552879

Ja jsem si ji objednala v Nemecku pres internet na Remoska Deutschland. Peceni si bez ni nedovedu predstavit. Maso mi chutna lip nez z trouby, spotrebuje malo proudu, genialni vynalez.

+4/−2
27.7.2014 22:54

I34v96a50n67a 47N79o80v26a90k19o35v17a 2912552659452

Me u ni stve ta hlinikovo mizerne poteflonova nadoba. Kdyby byla z nerezu dala by se dat i normalne do mycky.

+2/−1
27.7.2014 22:50

T20o81m89á43š 76L38u55d96v37í86k 5540938373796

Tak. Viko je nerez ale nadoba Al s teflonem - proc? Az udelaji nerez nadobu, zacnu o porizeni Remosky uvazovat.

0/0
27.7.2014 22:53

V98l83a81s24t85i92m72i86l 90S37v65o13b85o62d61a 7193728335284

Vy jste teda týpci. Teda týpkyně a týpek :-). Když to bude z nerezu, půjde to hodně blbě umejt, jako když to bylo z hliníku. Ale nevím, myčku nemám, třeba to dává, fakt nevím. Ale jedno vím jistě: s tím teflonem je ruční umytí úplná brnkačka ;-).

+2/0
27.7.2014 23:09

T97o86m63á16š 22L21u95d50v53í39k 5590348853886

Mam nerez hrnce a s mytim nemam problem - a umim i rucne. :)

0/0
27.7.2014 23:16

I20v19a51n35a 76N69o72v72a33k89o61v76a 2722512929442

Ja jsem uz vsechny teflonove a keramicke panve vyhazela a vratila se k nerezove. Mycka ji umyje uplne normalne.

0/0
27.7.2014 23:18

Z28d23e31n75ě38k 91W44e77r68n13h88a51r28t 6577405122798

Protože princip remosky je ve správném poměru přímo vyzářeného tepla z víka a tepla přeneseného stěnami nádoby. Proto není možné použít libovolné materiály.

+3/0
27.7.2014 23:34

R24o75m52a20n 83H95o63r54n34í63k 2735532454481

Na to by šla použít třeba tvrdě chromovaná měď (má ještě lepší tepelnou vodivost). No, ale pak ta cena...

0/0
28.7.2014 0:04

L53i57b18u21š46e 13N20o59v27o73t72n65á 8725791305537

Remosku pamatuji od svých mladých let. Pak již jako vdaná jsem si ji koupila. Posléze jsem ji dala dceři a koupila si novou teflonovou. Nějak mi nevyhovuje, použila jsem ji jen dvakrát. Za starou klasiku dám ruku do ohně.

+1/0
27.7.2014 22:39
Foto

D74a58n59a 95H58a75n49g33e43b27r67a30u13k 7371709342339

Mne ta teflonova vyhovuje, nic se nelepi, parada.

+1/0
27.7.2014 22:55

T64o45m93á19š 45S93k98á69l63a 6578777

a hlavně snižuje cenu tak, že když už se nějak zničí, koupí se nová. Pánve taky měním co 5 let. To se i při sebelepší údržbě zničí.

0/0
29.7.2014 12:33

H47a28n32a 82F34i79n87k24o93v48á 1896765174846

Mám remosku starou asi 30 let a v kuchyni bych se bez ní neobešla! R^R^R^:-)

+7/0
27.7.2014 22:30

P76a28v44e89l 56K88o13s48e41k 4185433366435

Paráda, podle fotek poctivá ruční práce! Proto jsou tak drahé.

+5/0
27.7.2014 22:16

K39a63r59o36l93í28n70a 85S25e93m83e95r32á49k56o40v84á 4732680861347

Výpečky z Remosky jsou nejlepší; v troubě je nikdy neudělám takové jako pod pokličkou Remosky.

+3/0
27.7.2014 22:10
Foto

D68a74n63a 78H16a67n74g97e85b23r48a97u46k 7581609432219

Protoze se pecou a dusi zaroven.

+2/0
27.7.2014 22:56

P94e58t46r 97V61l34c59e93k 5332495565187

Takže  soudruzi nedělali jenom chyby  :-)

+6/0
27.7.2014 22:02

P56a44v74e48l 19K69r87a94u56s 8863590945861

Tak samozřejmě že né. Problém byl v centrálním plánování a snaha utnou tipec každému kdo vyčníval z řady, byť jen tím, že přinášel nové nápady... Určitě bychom našli víc výrobků, které slouží do dnes. Nebo na trhu prostě už chybí.

+4/0
27.7.2014 22:04

P38e79t45r 96V85l89c95e95k 5722785195497

spíš chyběla motivace k inovování

+1/0
27.7.2014 22:07

H35e16l50e13n84a 82M28a28c89k39o78v72á 6581366876

Vždyť tu nežili jenom soudruzi. Žila zde i spousta normálních a chytrých lidí a Remoska je dítě jednoho z nich.

0/0
27.7.2014 23:42

P71e47t63r 17V98l50c21e32k 5542245955477

samozřejmě, nejsem padlý na hlavu, soudruzi  byli v menšině......ale když se bavíme o šmejdech a fušeřinách za socialismu, nikdy se neřekne, že to je dílem nestraníků, vždycky jsou vinni komunisté.....;-D

0/0
27.7.2014 23:48

T59o59m21á82š 64L65u98d82v62í47k 5900708143406

Oni tomu sefovali. ;)

0/0
27.7.2014 23:55







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.