Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

V Moravskoslezském kraji přibývá ekofarem, nejvíce na Bruntálsku

Nejvíce ekofarem z celé republiky působí podle záznamů České ekologické platformy pro ekologické zemědělství na Bruntálsku. Většina ekozemědělců se věnuje chovu masných plemen hovězího dobytka.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

R26a98d42i77m 42T91o45b42i97á18š 2743942914356

už jste se byli podívat v těch různých ekobiořeznictvích kolik stojí kg...???

0/0
8.11.2016 12:28
Foto

J84a21n 49K55ř69í24ž 3109521911511

To je jen dobře. Aspoň tak..

+3/0
7.11.2016 21:14

R88o95b67e34r85t 95S41e24d60l31á29r 4867192

na ozajstnom a poctivom EKO vlastne nič zložité nie je..je to len poctivá práca a sedliacky rozum ...ako u našich predkovR^... to že z neho /väčšinou/ obchodníci a špekulanti robia niečo výnimočné a tým pádom drahšie je vec iná.. podľa mojich skúseností určite eko hovädzina drahšia byť nemusí...určite nie...

+3/0
7.11.2016 20:07

R56a11d90i58m 17P22o38l96á23š19e27k 9886453959319

To máte pravdu, jenomže když soused vedle místo metod našich předků začne používat současné metody, vyprodukuje téměř identické produkty nejméně dvakrát levněji.

Na tom Bruntálsku je zřejmě pro ekologické farmy prostor, protože jakožto málo osídlené pohraničí tam dnes nejsou zemědělci fungující klasicky a tak bez těch pastvin ekofarem by tam zřejmě byla spousta ploch úplně neobhospodařovaných.

+1/0
8.11.2016 9:07

P77e35t24r 72N17o90v87á45k 8344204567120

nevím kde ty farmy jsou, ještě jsem si na Bruntálsku ze žádné farmy nic nekoupila. Nic drobným zákazníkům neprodávají, nemají žádné webové stránky.

0/0
7.11.2016 19:57

P76e60t44r 70F16i96a11l92a 3534775641926

Chce to hledat. před časem jsem často jezdíval přes Rýmařov a při cestě koupil maso na jedné z jmenovaných farem ( weby najdete podle jména citovaného vlastníka). Nejsem sice na bio, ale hovězí výtečně vyzrálé, bez problémů prodej jakéhokoliv množství a neměl jsem problém předem zavolat a nechat si poskládat balíček - vždy v něm bylo jen prvotřídní maso.

+4/0
7.11.2016 21:08

R40a62d54i75m 86P49o44l49á10š20e45k 9346163559799

Mě by zajímala ta cena toho masa.

Jinak hovězí nebývá tvrdé proto, že není bio, ale proto, že maso není odleželé.

Pokud se nejedná o maso z nějaké staré mléčné krávy, to bývá skutečně tvrdší.

+5/0
7.11.2016 18:53

P28e67t65r 66F47i60a20l60a 3454785481216

U jednoho z uvedených chovatelů jsem bral maso za ceny přibližně jako v řeznictví, ale za maso v nesrovnatelné kvalitě. A hlavně tam nepodstrčili místo mladého býka z tuzemska starou krávu z importu

+3/0
7.11.2016 21:10

R91a44d12i77m 98P69o31l42á53š46e22k 9586843759169

JJ, díky za informace. Nijak zvlášť takové maso nevyhledávám, ale pokud se k němu někdy dostanu, určitě něco koupím a vyzkouším.

Minimálně je víc než vhodné nakupovat tak, aby peníze zůstávaly v regionu a rozvíjely ho tak. (jsem z MS kraje.)

0/0
8.11.2016 9:13

O11s65k24a19r 63K59o26v81a34ř86í21k 8277423296117

Eko, Bio, babi�ky...tomu je lep�� se vyhnout

0/−2
7.11.2016 17:39

J18i95n47d38ř52i15c96h 42Š45k63o84p23e36k 4815551170805

řekl odborník teoretik

+2/0
7.11.2016 19:08







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.