„V minulých letech jsme festival dobrého jídla i pití pořádali v Olomouci a Zlíně, kam přišlo průměrně dvanáct tisíc návštěvníků. Ostrava je větší. Očekáváme proto, že prověřený koncept, který přinášíme, a také sedmdesát vystavovatelů přiláká ještě více milovníků gastronomických zážitků,“ říká organizátor dvoudenní akce Pavel Vysloužil.
Lákadlem je pestrá nabídka regionálních i exotických specialit, například ryby, zvěřina, lanýže, japonská nudlová polévka ramen, brazilské pao, argentinské hovězí, severoafrické klobásky merguez, šneci, cvrčci i cukrovinky a jiné dobroty nakupované za festivalové grešle.
Kromě toho ale akce slibuje zajímavou podívanou a zábavu i pro rodiny s dětmi. V sobotu se na pódiu vystřídají například michelinský šéfkuchař Radek Kašpárek, hvězda české gastronomie Jan Punčochář, foodblogerka a specialistka na asijskou kuchyni Kamila Kamu Rundusová, odborník na hmyzí speciality Jan Škraňka nebo respektovaná cukrářka Iveta Fabešová.
V neděli bude hlavní hvězdou programu Zdeněk Pohlreich - na scéně se objeví hned třikrát. S vařečkou ale uvidí diváci i Chillimana Tomáše Nového z Třince či herečku a kuchařku Markétu Hrubešovou.
Návštěvníky tak čekají kulinářské show i rychlokurzy. Mohou se například naučit, jak správně fotit jídlo mobilním telefonem. A nudit se nebudou ani rodiny s potomky - ti menší se zabaví v dětské zóně (stránky festivalu zde).