V soutěži Jak šmakuje Moravskoslezsko zvítězil recept na Kančí pečeni paní nadlesní. | foto: Krajský úřad MSK

Nejlepším receptem Moravskoslezského kraje se stala kančí pečeně

  • 1
Druhý ročník soutěže Jak šmakuje Moravskoslezsko zná vítěze. V soutěži o nejlepší regionální recept uspělo jak pečené maso, tak také polévka. Soutěž jen potvrzuje, že zájem o regionální jídla se stále zvyšuje.

"Odborná komise sestavená z odborníků na gastronomii pod vedením gastroexperta Mirka Horáka vybrala jedenáct nejlepších a nejtypičtějších receptů. Tyto pak byly uvařeny a představeny návštěvníkům tiskové konference, kteří rozhodovali o pořadí," přiblížila soutěž mluvčí krajského úřadu Šárka Vlčková.

"První místo si za nejlepší recept Kančí pečeně paní nadlesní odnesla Helena Žilová, která pochází z Jesenicka, na druhém místě se umístila polévka Kozí brada Aleny Vašutové a třetí místo přisoudili porotci tvarohovému koláči Heleny Febrové," popsala konečné pořadí druhého ročníku soutěže Vlčková.

V soutěži Jak šmakuje Moravskoslezsko skončila na druhém místě polévka zvaná Kozí brada.

V soutěži Jak šmakuje Moravskoslezsko skončil na třetím místě tvarohový koláč.

Souběžně se soutěží se připravuje i vydání druhého dílu kuchařky Jak šmakuje Moravskoslezsko, do níž budou zařazeny všechny vybrané recepty, kniha by měla být k dostání už před letošními vánočními svátky.

"Recepty budou zveřejněny také na speciálně vytvořené webové stránce msregion.cz, kde jsou zveřejněny všechny informace, včetně zaslaných receptů, některé i s fotografiemi. Současně se plánuje i dotisk prvního dílu kuchařky Jak šmakuje Moravskoslezsko, o který byl obrovský zájem," doplnila Vlčková informace pro milovníky regionálních jídel.